Όταν το vintage συναντά το minimal!

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού μας! Αυτή η φράση περικλείει όλη τη ζεστασιά και τη σημασία της κουζίνας στη ζωή μας. Είναι ένας χώρος που ζούμε, δημιουργούμε, νιώθουμε, μοιραζόμαστε, υπάρχουμε!
Γι΄αυτό και κάθε σπίτι, κρύβει μία ιστορία, ειδικά αν είναι σπίτι πολλών ετών!
Πώς όμως μπορεί το ζωηρό vintage στυλ να συνυπάρξει με το μίνιμαλ σκανδιναβικό design;
Αν ανήκετε και εσείς σε αυτούς που τους αρέσουν οι απλές γραμμές, τότε σίγουρα το στυλ διακόσμησης που σας ταιριάζει, είναι το μίνιμαλ.
Εάν έχετε λοιπόν ένα vintage σπίτι, αντί να περιοριστείτε και να κινηθείτε σε safe μονοπάτια , διαμορφώνοντάς το αποκλειστικά σε vintage ύφος, τολμήστε να κάνετε ένα twist και να συνδυάσετε μίνιμαλ έπιπλα, δημιουργώντας ένα σπίτι – πρότυπο αισθητικής.
Η κουζίνα σας μπορεί να έχει απλά έπιπλα, όπως στην περίπτωση της κουζίνας Mandola, αλλά να είναι εξίσου εντυπωσιακή!
Με την χρήση ουδέτερων χρωμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός χώρου που δεν είναι φορτωμένος. Το μπεζ και το γκρι είναι τα ιδανικά χρώματα για την απλότητα που ζητάτε!
Δοκιμάστε στα ερμάρια είτε βάσεως είτε υψηλά, να παίξετε με το ίδιο χρώμα για να υπάρχει αρμονία.
Αν οι τοίχοι είναι σε καλή κατάσταση, φροντίστε να φρεσκάρετε την όψη τους, διατηρώντας όμως την αίσθηση του παλιού.
Συνήθως στα πιο παλιά σπίτια το πάτωμα είναι ξύλινο και έχει αυτό το διαγώνιο σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση, διατηρήστε το, καθώς υπογραμμίζει τον κεντρικό άξονα του χώρου, ενώ οι απαλές αποχρώσεις του μπεζ και του γκρι όπως αναφέραμε πιο πάνω, θα τονίσουν όσο χρειάζεται τις γύψινες αψίδες και κορνίζες που υπάρχουν ήδη στους τοίχους και στα ταβάνια σε αυτά τα σπίτια.
Για να δέσει ακόμα πιο πολύ ο χώρος, χρησιμοποιήστε μάρμαρο στον πάγκο εργασίας, καθώς η πολυτέλεια του μαρμάρου σε συνδυασμό με τα μίνιμαλ έπιπλα κουζίνας, θα δημιουργήσουν μία ζεστή διαρρύθμιση.