Ρουστίκ καθιστικό! Πώς να το πετύχετε!

H ρουστίκ διακόσμηση ξυπνάει αναμνήσεις από εποχές που ήμασταν μικροί, θυμίζει χωριό, βουνό και επαρχία! Άλλωστε το χαρακτηριστικό της είναι ότι παίρνει έμπνευση από την άγρια ομορφιά της φύσης και αποτελεί μία κορυφαία τάση. Οι υφές και τα χρώματα που επικρατούν σε αυτό το στυλ διακόσμησης, προσφέρουν αρμονία, χαρίζοντας μία μοναδική ζεστασιά που κανένα άλλο στυλ δεν μπορεί να αποδώσει με τέτοιο τρόπο.
Έχοντας στο μυαλό μας την έννοια της ρουστίκ διακόσμησης, φανταζόμαστε παραδοσιακά, αρκετά βαριά έπιπλα, σε σκούρες σκοτεινές αποχρώσεις και ανεπεξέργαστα υλικά. Μπορείτε όμως σαν βάση να έχετε το ρουστίκ και να το αποδώσετε με τέτοιο τρόπο που να υιοθετεί μία πιο μοντέρνα προσέγγιση. Έτσι θα καταφέρετε να δημιουργήσετε έναν υπέροχο χώρο, με κεντρικά στοιχεία εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον.
Εάν λοιπόν θέλετε να πάρετε μία τέτοια κατεύθυνση, μπορείτε να επενδύσετε στους τοίχους και το πάτωμα.
Ένας τοίχος από πέτρα με πιο ανεπεξέργαστη υφή αλλά και ξύλινα πατώματα θα καθορίσουν το χώρο, επιτρέποντάς σας να «παίξετε» με τα έπιπλα.
Επιλέγοντας χρώματα που βρίσκουμε σε αφθονία στη φύση, όπως οι αποχρώσεις του πράσινου και διαλέγοντας συνθέσεις τοίχου με πιο λιτές γραμμές, θα καταφέρετε να ελαφρύνετε το χώρο χωρίς να χάνει την ζωντάνια του. Καλό είναι το έντονο χρώμα που θα επιλέξετε, να βρίσκεται στη βασική σας σύνθεση (σύνθεση τοίχου) και να διακοσμήστε το χώρο γύρω της με τέτοιο τρόπο που να την αγκαλιάζει.
Συνδυάζοντας λοιπόν, πολυθρόνες, καναπέδες και χαλιά σε αποχρώσεις του γκρι, θα καταφέρετε να αναδείξετε ακόμα περισσότερο τα χρώματα των επιτοίχιων επίπλων.
Για να αντικρούσετε τη βαριά ατμόσφαιρα που ενδεχομένως δημιουργούν τα φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο) προτιμήστε πουφ, ανάλαφρες κουρτίνες σε χρώματα όπως το λευκό, το μπεζ, το χρώμα της άμμου ή ό,τι άλλο σχετίζεται με τη φύση, επιτρέποντας στο φυσικό φως να εισέρχεται και να διαχέεται στο χώρο.
Αποφύγετε έντονα prints και επεξεργασμένα υφάσματα στα έπιπλα και τις κουρτίνες και φροντίστε να παίξετε με κοντινές αποχρώσεις στην παλέτα των χρωμάτων όσον αφορά τα υφάσματα.
Τέλος, αν έχετε τη δυνατότητα τοποθέτησης τζακιού σε ίδιο ύφος, τότε το καθιστικό σας πραγματικά θα μεταμορφωθεί και θα σας χαρίσει την ζεστασιά και τη θαλπωρή που χρειάζεστε. Αν πάλι δεν είναι εφικτό, τότε κεριά και λάμπες με χαμηλό φωτισμό είναι ιδανικά για μία φιλόξενη ατμόσφαιρα.