Καθιστικό σε παστέλ αποχρώσεις: Δείτε πώς θα το πετύχετε!

Τα παστέλ χρώματα αποτελούν ότι πιο μοντέρνο στη διακόσμηση, όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο αλλά και στο καθιστικό, καθώς «μαλακώνουν» την απεικόνιση του χώρου στο σύνολό του και προσφέρουν μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Έτσι, ακόμα και σε μίνιμαλ περιβάλλον, με τη χρήση τέτοιων αποχρώσεων, ο χώρος δεν φαίνεται «κρύος» ούτε «άδειος», ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις συνδυάσετε.
Όταν λέμε παστέλ χρώματα, εννοούμε τα πολύ απαλά, αυτά που αφήνουν ένα touch χρώματος. Για παράδειγμα, το πολύ απαλό ροζ ή μπλε, το απαλό γαλάζιο, το πράσινο της μέντας κτλ.
Εκτός από το βάψιμο στους τοίχους, τα παστέλ μπορούν να πρωταγωνιστούν, σε συνθέσεις, έπιπλα, χαλιά και διακοσμητικά μαξιλάρια.
Αν χρησιμοποιηθούν σε μεγάλη έκταση, μπορεί να γίνουν βαρετά, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να τα συνδυάσετε και με άλλα έπιπλα και διακοσμητικά από διάφορα υλικά, όπως ξύλο ή μέταλλο για να δώσετε περισσότερη ένταση και χαρακτήρα στο χώρο.
Μία όμορφη σύνθεση τοίχου για παράδειγμα, με ερμάρια στο χρώμα της μέντας συνδυασμένη με ράφια σε φυσικό ξύλο, αποτελεί μία κατάλληλη προσέγγιση χωρίς να φαίνεται αδιάφορη. Αν προσθέσετε μεταλλικά διακοσμητικά σε διαφορετικά μοτίβα και σχήματα, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως αρμονικό!
Παράλληλα, το χρώμα του καναπέ, καθώς πρόκειται για ένα έπιπλο με μεγάλη έκταση, είναι σημαντικό να «παίζει» σε ψυχρή απόχρωση, όπως το γκρι, που αποτελεί ένα ευπροσάρμοστο χρώμα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν καναπέ ή πολυθρόνα σε γκρι θα χαρίσει την τέλεια ισορροπία σ ένα καθιστικό με παστελ τόνους.
Το καλό με αυτά τα χρώματα είναι ότι δένουν πολύ ωραία μεταξύ τους. Άρα συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα σε ένα χαλί για παράδειγμα, θα δημιουργήσει την αίσθηση ηρεμίας που θέλετε.
Τέλος, σε περίπτωση που τα έπιπλά σας θέλετε να είναι σε σκούρους τόνους όπως το σκούρο καφέ ή ακόμα και το μαύρο, τότε τα διακοσμητικά σας, όπως μαξιλάρια, ριχτάρια, κεριά και πίνακες, χρειάζεται να είναι σε πιο παλ αποχρώσεις καθώς θα «ρίξουν» τους τόνους, δημιουργώντας ένα χώρο που δεν θα κουράζει το μάτι.