Γραμμική κουζίνα: όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Γραμμική κουζίνα! Η πλειοψηφία των κουζινών, ειδικά στα διαμερίσματα, ακολουθούν τον σχεδιασμό σε ευθεία. Πρόκειται για μία εργονομική λύση σχεδιασμού κουζίνας σε στενόμακρα δωμάτια, που εξοικονομεί χώρο.
Συνήθως επιλέγεται, όταν δεν διατίθεται ξεχωριστός χώρος για την κουζίνα, όταν αυτή, για παράδειγμα, διαμορφώνεται σε έναν από τους τοίχους του καθιστικού.
Εάν λοιπόν υπάρχει έλλειψη διαθέσιμου χώρου, αυτό το στυλ είναι ιδανικό για εσάς!
Η γραμμική κουζίνα χρησιμοποιεί μόνο τη μία πλευρά του δωματίου για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες τοποθετούνται στη σειρά, η μία μετά την άλλη, καλύπτοντας τον τοίχο κατά μήκος.
Καλό είναι στη μία άκρη του τοίχου να τοποθετείται το ψυγείο και ένα ντουλάπι τροφίμων, ενώ στην άλλη άκρη να τοποθετούνται οι μαγειρικές εστίες. Αυτή η διάταξη αφήνει το μεγαλύτερο χώρο για τον πάγκο εργασίας, ενώ πάνω και κάτω τοποθετούνται ντουλάπια.
Τα θετικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την κουζίνα, είναι η μικρή επιφάνεια του πάγκου, που σημαίνει αυτόματα και μικρή επιφάνεια καθαρισμού. Επιπλέον αφήνει ελεύθερο χώρο για διακόσμηση με άλλα έπιπλα κουζίνας. Σημαντικό είναι να μην είναι πολύ κοντά το ψυγείο με την ηλεκτρική κουζίνα ώστε να αποφύγετε ατυχήματα.
Στο σχεδιασμό αυτό το ελάχιστο πλάτος που πρέπει να έχουμε, για εύκολη και άνετη χρήση, αντιστοιχεί στο 1,80 μ. ενώ είναι απαραίτητη η σωστή διάταξη των εστιών, του φούρνου, του ψυγείου και του νεροχύτη.