Πώς να έχετε καλή ενέργεια στο υπνοδωμάτιό σας!

Πόσες φορές δεν έχετε μπει σε ένα δωμάτιο και έχετε νιώσει άβολα και μία αρνητική ενέργεια να περικλείει το χώρο; Φανταστείτε λοιπόν, αυτή την ενέργεια να τη νιώθετε στο υπνοδωμάτιο σας! Ο ύπνος σας σίγουρα θα διαταραχθεί και όσο για την χαλάρωση; Δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Για να πετύχουμε την καλύτερη και ποιοτικότερη ξεκούραση, χρειάζεται να υπάρχει καλή ενέργεια στο χώρο. Λίγα πράγματα όμως είναι αυτά που συμβάλουν θετικά, στην καλή ενέργεια του υπνοδωματίου και κατ’ επέκτασιν στον καλό ύπνο.
Αρχικά, το κεφαλάρι και το πλαίσιο του κρεβατιού σας, παίζουν σημαντικό ρόλο. Το στοιχείο του ξύλου σχετίζεται με το σύμβολο της φύσης που υποστηρίζει το σώμα σας και την ενέργειάς σας όταν κοιμάστε. Αποφύγετε το μεταλλικό πλαίσιο, καθώς σύμφωνα με το Feng Shui, τα μέταλλα αλλοιώνουν το φυσικό μαγνητικό πεδίο της γης. Επίσης, αν είναι εφικτό, περιορίστε τις συσκευές που επηρεάζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (κινητό, λάπτοπ κτλ). Έτσι, θα μειώσετε σημαντικά τις ραδιοσυχνότητες της ατμόσφαιρας του χώρου.
Ποιο πιστεύετε είναι το πιο σύνηθες διακοσμητικό στοιχείο σε ένα υπνοδωμάτιο; Οι καθρέπτες, χωρίς αμφιβολία. Οι καθρέπτες στα υπνοδωμάτια αποσυντονίζουν καθώς σύμφωνα με το Feng Shui θεωρούνται «θεραπευτικοί» και ευνοούν την ενέργεια του Yang, δηλαδή την κίνηση. Στο υπνοδωμάτιο, όμως, θέλετε την ενέργεια του Yin που συμβολίζει την ξεκούραση. Προτιμήστε λοιπόν να τους τοποθετήσετε στο χώλ και γενικά σε έναν ουδέτερο χώρο. Αν πάλι θέλετε να έχετε στο υπνοδωμάτιο, τοποθετήστε τον σε σημείο που να μην μπορείτε να τον δείτε όταν πέφτετε για ύπνο.
Επιπλέον, για θετική αύρα, επιλέξτε αξεσουάρ που αγαπάτε και διακοσμήστε το δωμάτιό σας με αυτά. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα ριχτάρια, κτλ μπορούν να συμβάλουν με το χρώμα, το σχέδιο και την υφή τους στη θετική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθήστε το ένστικτό σας και απομακρύνετε οτιδήποτε σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.
Τέλος, το πιο βασικό όλων είναι η ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο. Είτε το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας και προκαλεί σύγχυση. Βάλτε τάξη, λοιπόν, και η ενέργεια και η τύχη θα κυκλοφορούν στον χώρο προς όφελός σας!