Διακοσμήστε το κομοδίνο σας! Δείτε τους τρόπους!

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος που περνάμε στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς! Κάθε σημείο, κάθε έπιπλο, κάθε στοιχείο στο χώρο, πρέπει να προσφέρει ένα αρμονικό αποτέλεσμα στο σύνολό του.
Το κομοδίνο είναι από τα έπιπλα που μπορεί να μην είναι το πρώτο στη λίστα όταν επιλέγουμε τα έπιπλα του δωματίου, αλλά όλοι το χρειαζόμαστε. Μπορεί να αποτελεί ένα επιπλέον αποθηκευτικό σημείο, αλλά συμβάλει και αυτό στην αισθητική του χώρου.
Αν είστε λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης τότε κρατήστε καθαρή την επιφάνεια του, απαλλαγμένη από περιττά και ανούσια διακοσμητικά και κρατήστε μόνο όσα χρειάζεστε, τα τελείως απαραίτητα δηλαδή προ του ύπνου.
Αν σας γοητεύει η φύση, τότε δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε φυτά και λουλούδια που εκτός από χρώμα θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης του κομοδίνου, αφού θα αλλάξει όλη η ενέργεια του δωματίου! Μην ξεχνάτε όμως πώς συγκεκριμένα φυτά και λουλούδια είναι καλό να απομακρύνονται ορισμένες φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα.
Οι φωτογραφίες των αγαπημένων μας μπορούν επίσης να βρουν μία θέση στο κομοδίνο, αφού το υπνοδωμάτιο είναι προσωπική υπόθεση. Εναλλακτικά μπορείτε στον τοίχο πάνω από το κομοδίνο να δημιουργήσετε μία όμορφη σύνθεση από κορνίζες σε διαφορετικά σχήματα, για περισσότερη έμφαση και το κομοδίνο να το αφήσετε εντελώς γυμνό.
Μία ακόμα εντυπωσιακή σύνθεση για το κομοδίνο, είναι να τα βιβλία που μπορούν να βρίσκονται πάνω σε αυτό αλλά και να το πλαισιώνουν. Είτε τα διαβάζετε είτε όχι μπορείτε να τα παραθέσετε δημιουργώντας διαφορετικά σχήματα ή ακόμα και χρησιμοποιώντας τα ως βάση για το φωτιστικό σας. Δεν έχει μεγάλη σημασία ο αριθμός τους, αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.
Τέλος υπάρχουν πάρα πολλές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας δίνοντας το προσωπικό σας στίγμα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY φωτιστικό για το κομοδίνο σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μπουκάλα-γυάλα, ένα καλώδιο με ντουί και διακόπτη για φωτιστικό που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό. Το καλώδιο μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο φωτιστικό με δύο τρόπους είτε τρυπώντας το μπουκάλι σε ένα σημείο του κάτω πλάγιου μέρους του, απ΄όπου και θα περαστεί ή εξωτερικά, προσαρμόζοντας δηλαδή το ντουί στο στόμιο του μπουκαλιού και αφήνοντας το καλώδιο έξω από το μπουκάλι. Στο εσωτερικό του μπουκαλιού μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, από διάφορους φελλούς, άμμο, πετραδάκια κτλ. δημιουργώντας ένα εντελώς personalized στοιχείο!