Δείτε πώς να μετατρέψετε το υπνοδωμάτιό σας σε ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου!

Τα δωμάτια στα πολυτελή ξενοδοχεία πάντα μας δημιουργούν μία αίσθηση ηρεμίας, ξεκούρασης, φρεσκάδας και καθαριότητας.
Τα τελευταία χρόνια οι ρυθμοί στην καθημερινότητά μας έχουν αυξηθεί, σε σημείο που το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμόμαστε, διαβάζουμε, δουλεύουμε, πίνουμε τον καφέ μας ή τρώμε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τον κάνουμε όσο πιο λειτουργικό γίνεται για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.
Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν πολύ το λευκό χρώμα κ αυτό γιατί είναι «καθαρό» και πιο αριστοκρατικό.
Η βάση σας λοιπόν, μπορεί να είναι σε ανοιχτές αποχρώσεις και να παίξετε σε πιο σκούρους τόνους στα μαξιλάρια, στα σκεπάσματα, στο χαλί και στα υπόλοιπα διακοσμητικά όπως pouf, πολυθρόνες, πίνακες κτλ.
Επίσης ο συνδυασμός υφών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στους σοφιστικέ χώρους. Επιλέξτε διαφορετικά υλικά για τα μαξιλάρια σας, προσθέστε χαλιά, μεταλλικά διακοσμητικά και ιδιαίτερους πίνακες.
Για να γίνει πιο λειτουργικός ο χώρος μπορείτε να δημιουργήσετε μία γωνία με βιβλιοθήκη και πολυθρόνες ή γραφείο όπου θα μπορείτε να δουλέψετε, να διαβάσετε ή να φάτε.
Κάτι που συναντάμε σε όλο και περισσότερα σπίτια για λόγους ευκολίας, είναι ότι στο υπνοδωμάτιο πολλοί προσθέτουν και μία καφετιέρα ή ένα βραστήρα ώστε να απολαμβάνουν τον καφέ και το τσάι τους, είτε με το που ξυπνήσουν είτε μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα σχέδια καφετιέρας και να το ενσωματώσετε στην διακόσμηση.
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός δωματίου σε ξενοδοχείο, που αφήσαμε για το τέλος, είναι το κρεβάτι και ειδικά το στρώσιμό του!
Μπορεί το καθημερινό στρώσιμο να σας δυσκολεύει ειδικά όταν βιάζεστε, ωστόσο τις στιγμές που μπορείτε, αξίζει, καθώς θα αλλάξει όλη την ενέργεια και αίσθηση στο χώρο.
Σας προτείνουμε σεντόνια με μοτίβα καθώς τα σχέδια θα δώσουν αέρα μόδας στην κρεβατοκάμαρά σας, ενώ φροντίστε να είναι εμφανή τα σχέδια τόσο στις μαξιλαροθήκες όσο και στο πάνω μέρος του σεντονιού. Οι αποχρώσεις καλό θα ήταν να είναι κοντά σε εκείνες του υπόλοιπου δωματίου και κυρίως να ταιριάζουν με αυτές του κουβρλί.
Επιλέξτε πάπλωμα, κουβερτάκια και κουβρλί σε διαφορετικές υφές αλλά στην ίδια παλέτα χρωμάτων και δημιουργήστε ένα layering στο κρεβάτι σας!
Τέλος τα διακοσμητικά μαξιλάρια, πέραν των βασικών μαξιλαριών που είναι πολύ σημαντικό να είναι επιλεγμένα προσεκτικά, θα αναβαθμίσουν την εικόνα του κρεβατιού σας. Αν τα κανονικά σας μαξιλάρια έχουν ουδέτερες αποχρώσεις τότε φροντίστε τα διακοσμητικά να είναι πιο μικρά και με σχέδιο, έτσι ώστε να επιβεβαιώνουν και το σκοπό τους.