4 τρόποι για να κάνετε το υπνοδωμάτιο σας ζεστό, χαλαρωτικό και με προσωπικότητα!

Το υπνοδωμάτιό μας είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος, γι’ αυτό χρειάζεται να είναι ζεστό, χαλαρωτικό, άνετο και να μας εκφράζει! Εμείς σας παρουσιάζουμε τους τρόπους για να τα πετύχετε όλα αυτά, έχοντας στο μυαλό σας 4 βασικά πράγματα.
Αν το υπνοδωμάτιό σας δεν φαίνεται αλλά ούτε είναι χαλαρωτικό και κάθε φορά που μπαίνετε στο χώρο, νιώθετε ένταση αντί για ηρεμία, τότε μάλλον φταίει η απόχρωση των τοίχων σας. Η λύση είναι να αποφύγετε έντονες αποχρώσεις στους τοίχους, όπως το κόκκινο, το μαύρο, το σκούρο καφέ κτλ. Προτιμήστε χαλαρωτικά χρώματα, όπως απαλές αποχρώσεις του πράσινου, μπλε και του κοραλί. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα από τα καλύτερα χρώματα για τους τοίχους του υπνοδωματίου, είναι το ανοιχτό πράσινο, καθώς έχει τις καλύτερες χαλαρωτικές ιδιότητες. Άλλωστε, κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, ηρεμούμε και αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι. Το πράσινο είναι το κατεξοχήν χρώμα της φύσης και έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει σίγουρα στο γούστο του καθενός. Παράλληλα, επιλέξτε το φυσικό ξύλο στα έπιπλα, καθώς θα ολοκληρώσει την αίσθηση ηρεμίας που χρειαζόμαστε στο δωμάτιό μας.
Στην περίπτωση που το δωμάτιο δεν είναι τόσο άνετο, αυτό που χρειάζεται να αναρωτηθείτε, είναι εάν το κρεβάτι σας είναι ιδανικό για εσάς. Για να νιώθετε λοιπόν άνετα και να ξυπνάτε ξεκούραστοι, επενδύστε σε ένα καλό στρώμα που θα είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά όπως μετάξι, μαλλί, βαμβάκι κτλ. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε κουβέρτες βαμβακερές ή γούνινες αφού αυτές οι υφές εκτός από πολύ elegant, δημιουργούν και το αίσθημα της άνεσης και της οικειότητας.

Κάτι που επίσης χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σας, είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο. Όταν ξεκουραζόμαστε και πέφτουν οι παλμοί μας, η θερμοκρασία του σώματός μας μειώνεται. Αν το υπνοδωμάτιό μας είναι κρύο, τότε δεν θα καταφέρουμε να χαλαρώσουμε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να ελέγξετε τα παράθυρά σας για να δείτε αν μπαίνει κρύος αέρας όταν είναι κλειστά. Έπειτα, στο κρεβάτι προτιμήστε παπλώματα με πούπουλα, η μία ηλεκτρική κουβέρτα που θα σας επιτρέπει να καθορίσετε εσείς τη θερμοκρασία του κρεβατιού σας.

Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε προσωπικότητα στον χώρο σας, δώστε βάση στα χρώματα, στα διακοσμητικά και στα προσωπικά σας αντικείμενα. Αποφύγετε οικογενειακά κάδρα και προτιμήστε αφηρημένη τέχνη ή πίνακες με έργα που σας εμπνέουν, χρώματα που σας εκφράζουν καθώς και διακοσμητικά του γούστου σας.