Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό καναπέ για εσάς!

Ταινία στο σπίτι με την άνεση ενός prive cinema, ξεκούραση στον αγαπημένο σας καναπέ μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, ή Παρασκευή βράδυ με φίλους στο σπίτι;
Όλα είναι εφικτά!
Ο καναπές είναι ένα πολύ βασικό έπιπλο στο καθιστικό, επομένως, η επιλογή του είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά πολύ χρήσιμα tips!

Επιλέξτε πρώτα το μέγεθος!
Εάν έχετε μεγαλύτερο σαλόνι, θα πρέπει να αποφασίσετε ακριβώς πόσο χώρο από το σαλόνι θέλετε να γεμίσει ο καναπές σας. Θέλετε να συμπεριλάβετε άλλους καναπέδες ή καρέκλες; Θέλετε τραπεζάκι του καφέ; Εάν ναι, ένας απλός καναπές ή ένας με σχήμα L είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Αν ψάχνετε για έναν καναπέ που θα είναι το επίκεντρο του καθιστικού σας, αναζητήστε στρογγυλά σχήματα καναπέ που καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο και προσφέρουν πολλά καθίσματα.

Αποφασίστε που θα τον τοποθετήσετε!
Η οργάνωση ενός χώρου ξεκινά με το τι θέλετε να κάνετε στο χώρο αυτό. Σας αρέσει να χαλαρώνετε μπροστά στην τηλεόραση για παράδειγμα; Τότε φροντίστε ο καναπές σας να βλέπει προς αυτή την κατεύθυνση. Σας αρέσει να καλείτε τους φίλους και να απολαμβάνετε στιγμές παρέα; Τότε δημιουργήστε ένα ημικύκλιο γύρω από ένα κεντρικό σημείο, όπως το τραπεζάκι του καφέ.

Η λειτουργικότητα είναι το κλειδί!
Η αισθητική είναι σημαντική, αλλά η λειτουργικότητα είναι καθοριστική για την επιλογή του υφάσματος του καναπέ σας. Η επιλογή ενός λευκού σουέτ καναπέ σίγουρα προσδίδει ένα elegant touch. Ωστόσο, το σουέτ μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή εάν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά.

Επιλέξτε το στυλ σας!
όταν επιλέγετε τον τύπο του καναπέ που θα ταιριάζει φυσικά στο σπίτι σας, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν καναπέ που να απεικονίζει το στυλ σας. Εάν το στυλ σας είναι κομψό και μοντέρνο, επιλέξτε ένα καναπέ σε καθαρές γραμμές και χρώματα.

Διαλέξτε ένα χρώμα!
Μην φοβάστε να επιλέξετε έναν καναπέ με ιδιαίτερα μοτίβα και χρώματα! Σίγουρα θα προσθέσει μια όμορφη πινελιά και θα μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο.

Η νέα συλλογή καναπέδων από τη CENTRO αποτελείται από καναπέδες με κοινό χαρακτηριστικό την άνεση, τον προσεγμένο σχεδιασμό και το ιδιαίτερο στυλ.
Άλλοι με μηχανισμούς αυξομείωσης ύψους πλάτης για πιο «κινηματογραφική» απόλαυση και άλλοι πιο κλασσικοί, είναι σίγουρο ότι θα καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Ανάλογα με το χώρο σας, επιλέξτε τις διαστάσεις που σας καλύπτουν, το σχήμα που θέλετε να έχει ο καναπές σας (γωνιακός, σε σχήμα Π, με ανάκλιντρο ή χωρίς),  το ύφασμα και το χρώμα, σκεπτόμενοι την διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου.