Αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από τη διακόσμηση του καθιστικού σας!

Η διακόσμηση που επιλέγουμε στο σπίτι μας, αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και την ενέργειά μας. Άλλωστε υπάρχουν τόσα διαφορετικά στυλ, μέσα από τα οποία μπορούμε να βρούμε αυτό που μας καλύπτει.
Σε κάθε περίπτωση όμως, υπάρχουν κάποια διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να ενταχθούν σε κάθε στυλ και είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο χώρο, αφού ενισχύουν και αναβαθμίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Επενδύστε στο φωτισμό!

Εκτός από το φυσικό φως που είναι σημαντικό να διαχέεται στο χώρο την ημέρα, εξίσου σημαντικό είναι και μία επιπλέον πηγή φωτός για το βράδυ. Για να κάνετε το καθιστικό σας να δείχνει πιο cosy, προσθέστε ένα όμορφο επιδαπέδιο φωτιστικό σε μια γωνιά ή περισσότερα ανάλογα με την έκταση του δωματίου. Επιλέξτε θερμό φωτισμό και παρατηρήστε πόσο θα αλλάξει το τοπίο.

Επιλέξτε έναν όμορφο καθρέπτη.

Οι καθρέπτες εκτός από την πρακτική τους ιδιότητα, το να κοιτάζουμε το στυλ μας και να βάζουμε τις τελευταίες πινελιές λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι δηλαδή, φωτίζουν το χώρο και του δίνουν παραπάνω λάμψη. Για περισσότερο φως, βάλτε έναν καθρέφτη σας απέναντι από την μπαλκονόπορτα η το παράθυρο του καθιστικού σας. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Χρησιμοποιήστε γρίλιες ή κουρτίνες ανάλογα με το στυλ σας!

Για να έχουμε την ιδιωτικότητα που χρειαζόμαστε στον προσωπικό μας χώρο, χρειάζεται να καλύψουμε τόσο όσο τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες χωρίς όμως να εμποδίζουμε το φως να εισέρχεται. Οι αραχνούφαντες κουρτίνες ντύνουν πολύ όμορφα το δωμάτιο αλλά επιτρέπουν στον ήλιο να γεμίζει το χώρο καθώς διαπερνά πιο εύκολα τα πολύ λεπτά υφάσματα. Σε περίπτωση που το στυλ διακόσμησης που έχετε επιλέξει είναι μίνιμαλ, επενδύστε σε γρίλιες, είτε ξύλινες είναι μεταλλικές ρυθμίζοντάς τες όπως και όποτε το επιθυμείτε.

Ντύστε με χαλιά το χώρο!

Τα χαλιά είναι ένα στοιχείο στο χώρο που προσφέρει ζεστασιά και αισθητικά αλλά και πρακτικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές για χαλιά που δεν λειτουργούν μόνο ως στοιχείο για να ζεστάνουν το χώρο τους κρύους μήνες, αλλά λειτουργούν και ως διακοσμητικό. Αυτού του είδους τα χαλιά, είναι πιο λεπτά και μπορούν να ντύσουν πολύ όμορφα το καθιστικό σας. Μπορείτε λοιπόν να έχετε χειμερινά χαλιά αλλά και ανοιξιάτικα με πολύ όμορφα χρώματα, σχέδια και χαρακτήρα που θα τα εναλλάσσετε κατά διαστήματα.

Χρησιμοποιήστε βιβλία!

Πολλές φορές τα βιβλία είτε βρίσκονται σε κούτες, είτε στις περιπτώσεις που διαθέτουμε βιβλιοθήκη, τοποθετούνται εκεί. Μπορείτε πολύ έξυπνα όμως, να τα χρησιμοποιήσετε ως στοιχείο διακόσμησης. Είτε ως διακοσμητικό στο τραπεζάκι του καφέ, είτε τοποθετώντας τα στα ράφια και στις συνθέσεις του καθιστικού, δίνουν ένα πολύ όμορφο και έξυπνο touch στο χώρο.

Έργα τέχνης!

Ένας χώρος χωρίς κάποιο έργο τέχνης μπορεί να φανεί άδειος και αδιάφορος. Με χρώμα ή χωρίς, επιλέξτε τους πίνακες που σας εκφράζουν και ακουμπήστε τους στο πάτωμα, στα ράφια και στις συνθέσεις αντί να τους κρεμάσετε. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό!