Συνδυασμός υλικών στην κουζίνα: δοκιμάστε το!

Συνήθως, επιλέγουμε ίδια υλικά για τα έπιπλα της κουζίνας μας γιατί υπάρχει η αντίληψη ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και αρμονικό αποτέλεσμα.
Μπορούμε όμως να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, παντρεύοντας διαφορετικά υλικά και χρώματα. Αυτό θα κάνει σίγουρα την κουζίνα μας πιο ενδιαφέρουσα!
Το μάρμαρο, η λάκα, το ξύλο, το plexiglass και το γυαλί, είναι υλικά που φαινομενικά δεν μπορείς εύκολα να τα συνδυάσεις μαζί.
Όμως, μπορείς να έχεις ένα εντυπωσιακό και άκρως μοντέρνο αποτέλεσμα αν τα συνδυάσεις σωστά!
Αρχικά το χρώμα που θα επιλέξεις “sets the tone” για την υπόλοιπη διακόσμηση.
Ένα ουδέτερο χρώμα όπως το λευκό, δεν θα κουράσει το μάτι καθώς είναι πολύ ήρεμο και καθαρό. Αν το χρησιμοποιήσεις στην πλειοψηφία του, δηλαδή στα ερμάρια, στους τοίχους και στο πάτωμα, τότε θα έχεις ένα ενιαίο αποτέλεσμα που θα μεγαλώνει το δωμάτιο και θα το φωτίζει. Δοκίμασε να χρησιμοποιείς γυαλιστερή λάκα στα ερμάρια για να διαχωρίζεται τόσο όσο, από το υπόλοιπο δωμάτιο.
Στη συνέχεια συνδύασε μάρμαρο για τον πάγκο εργασίας σου και παίξε σε ίδιες αποχρώσεις με γκρι νερά ώστε να οριοθετείται το σημείο παρασκευής φαγητού.
Χρησιμοποιώντας πορτάκια σε κάποια τμήματα των ερμαρίων στη απόχρωση του ξύλου, θα δώσεις την ένταση που χρειάζεσαι χωρίς να βαρύνεις το χώρο.
Τέλος, επίλεξε ένα γυάλινο τραπέζι που δένει απόλυτα με το «καθρέπτισμα» που κάνει η γυαλιστερή λάκα αλλά και ο μαρμάρινος πάγκος, ενώ για καρέκλες κάνε την ανατροπή και χρησιμοποίησε καρέκλες από plexiglass σε ότι χρώμα σου αρέσει. Αυτό θα δώσει μία πιο μοντέρνα και funky διάθεση στο χώρο!