Νησίδα στην κουζίνα: Επιλέξτε τη γι’ αυτούς τους λόγους!

Όταν υπάρχει άνεση χώρου στην κουζίνα ενός σπιτιού, η νησίδα είναι το πρώτο πράγμα που επιλέγουμε!
Και πώς να μην την επιλέξουμε άλλωστε, αφού είναι τόσο εντυπωσιακή, πρακτική και αποτελεί αδιαμφισβήτητα στοιχείο διακόσμησης, αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου.
Από πρακτικής απόψεως, υπάρχει πληθώρα αποθηκευτικών χώρων στη νησίδα, ώστε να έχετε τα αντικείμενα σας τακτοποιημένα, καθαρά και οργανωμένα.
Πέραν της οργάνωσης, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη λειτουργικότητα της κουζίνας, αφού έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έξτρα παροχές. Εφόσον το επιτρέπει ο χώρος, μπορεί να προστεθεί νεροχύτης, εστίες με απορροφητήρα αλλά και καταψύκτες με συρτάρια στο κάτω μέρος, κάνοντας τη διαδικασία μαγειρέματος πιο εύκολη.
Επιπλέον, η νησίδα κάνει την προετοιμασία του φαγητού πιο διασκεδαστική, αφού επιτρέπει σε περισσότερα άτομα να συνεργαστούν στο μαγείρεμα, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο αν υπάρχει μόνο ένας πάγκος για παράδειγμα.
Φυσικά η νησίδα εκτός του μαγειρέματος, μπορεί να αξιοποιηθεί και ως σημείο που απολαμβάνουμε το φαγητό μας. Χρησιμοποιώντας λοιπόν κάποια σκαμπό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο σημείο για να κάθεστε. Αν θέλετε να έχετε σκαμπό μπαρ στη νησίδα σας, τότε η επιλογή ανάμεσα σε 90 εκ ή 110 εκ ύψος νησίδας, είναι κατάλληλη, καθώς ένα σκαμπό για 110 εκ ύψος νησίδας είναι λίγο πιο εργονομικό. Η νησίδα μπορεί να σχεδιαστεί με δύο επίπεδα όπως στην περίπτωση της κουζίνας Cassata, με την πλευρά εργασίας να είναι χαμηλότερη για πιο εύκολη προετοιμασία και η μεριά του τραπεζιού υψηλότερη για να φιλοξενήσει τα σκαμπό με την κατάλληλη προεξοχή.
Εάν είστε λοιπόν απ’ αυτούς που έχουν τη δυνατότητα ένταξης νησίδας στην κουζίνα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τους έμπειρους Συνεργάτες μας οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας, καθώς οι επιλογές είναι αμέτρητες!