Γωνιακός ή αλλιώς L σχεδιασμός κουζίνας! Επιλέξτε τον γι’ αυτούς τους λόγους.

Εάν έχετε επιλέξει ήδη ποιος σχεδιασμός κουζίνας καλύπτει τις ανάγκες σας και αυτός είναι ο γωνιακός, τότε η επιλογή που έχετε κάνει είναι ιδανική, καθώς είναι το πιο βολικό στυλ σχεδιασμού και όχι τυχαία.
Μία γωνιακή κουζίνα είναι ιδιαίτερα πρακτική και λειτουργική και μπορεί να ποικίλει στις διαστάσεις ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας, αλλά να εφαρμοστεί άνετα και σε πολύ μικρούς χώρους.
Είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, καθώς εκμεταλλεύεται τα τυφλά σημεία με τοποθέτηση ειδικών μηχανισμών, όπως ο magic corner, προσφέροντας περισσότερους χώρους αποθήκευσης.
Επιπλέον, όταν οι καλεσμένοι βρίσκονται μέσα στον χώρο της κουζίνας, υπάρχει άνεση κινήσεων και μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα μέρος όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια για την προετοιμασία του φαγητού!
Εκτός της άνεσης κινήσεων, σαν δίνει την δυνατότητα στην απέναντι μεριά, να προσθέστε ένα τραπέζι με καρέκλες όπου μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά το φαγητό σας χωρίς να πρέπει να μετακομίσετε στην τραπεζαρία!
Στα θετικά του είναι φυσικά και το μη δεσμευτικό του στυλ. Εφόσον δεν κλείνει γύρω σας το χώρο όπως ο Π σχεδιασμός, αφήνει ελεύθερο πεδίο για άλλα έπιπλα κουζίνας, όπως τραπεζάκι, καρέκλες ή άλλο διακοσμητικό της επιλογής σας.
Επίσης, στην περίπτωση που στο χώρο παρεμβάλλονται μπαλκονόπορτες, η κουζίνα μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έχοντας ως οδηγό τα παράθυρα, χωρίς να στερεί το φυσικό φως από το δωμάτιο.
Τέλος, η λειτουργικότητα αυτού το σχεδιασμού είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς σας επιτρέπει ο νεροχύτης, η εστία και το ψυγείο να τοποθετούνται όσο πιο κοντά γίνεται για να διευκολύνεται η τριγωνική κίνηση ανάμεσά τους.