Επιφάνειες με πλαίσιο ή χωρίς;
Τι να επιλέξετε!

Είτε επιλέξετε μια κλασσική είτε μοντέρνα αισθητική στην κουζίνα, το στυλ των ερμαρίων θα καθορίσει το look του χώρου.Υπάρχουν δύο στυλ ερμαρίων κουζίνας για να διαλέξετε όταν σχεδιάζετε τον χώρο σας: χωρίς πλαίσιο και με πλαίσιο. Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και παρέχουν μια ποικιλία σχεδιαστικών και αισθητικών εναλλακτικών. Ακολουθούν ορισμένες διαφορές μεταξύ επιφανειών χωρίς πλαίσιο και με πλαίσιο για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο είναι ιδανικό για εσάς.

Τα ερμάρια χωρίς πλαίσιο, αποτελούνται εξ ολοκλήρου από την ίδια επιφάνεια. Αυτό το στυλ σχεδίασης ξεκίνησε στην Ευρώπη και χρησιμοποιείται ευρέως για να δημιουργήσει μια πιο κομψή, πιο σύγχρονη εμφάνιση. Η ιδέα είναι απλή: το πλαίσιο της επιφάνειας αφαιρείται, αφήνοντας μόνο το κουτί. Για καθαρή, μοντέρνα εμφάνιση, οι πόρτες στερεώνονται απευθείας στα πλαϊνά του ντουλαπιού. Τα ντουλάπια χωρίς πλαίσιο στηρίζονται σε ένα παχύτερο κουτί για σταθερότητα και αντοχή, επειδή δεν διαθέτουν πλαίσιο. Για να καλύψουν περισσότερη επιφάνεια, τα συρτάρια και τα ντουλάπια είναι μεγαλύτερα από ό,τι στα ντουλάπια με πλαίσιο.

Πλεονεκτήματα
• Οι πλευρές του ντουλαπιού έχουν φινιριστεί στο ίδιο επίπεδο
• Πιο εύκολα στον καθαρισμό
• Πιο κομψή και μοντέρνα εμφάνιση
• Η απουσία πλαισίου παρέχει μεγαλύτερη σχεδιαστική και αισθητική ελευθερία. Ένα ντουλάπι χωρίς πλαίσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στυλ, όπως κλασικό, μεταβατικό, και μοντέρνο.

Μειονεκτήματα
• Τα ντουλάπια χωρίς πλαίσιο προσφέρουν λιγότερες επιλογές μεγέθους και τροποποίησης

Τα ντουλάπια με πλαίσιο είναι επίσης γνωστά ως “ντουλάπια αμερικανικού στυλ” ή “επιφάνειες με πλαίσιο” επειδή εφευρέθηκαν στη Βόρεια Αμερική. Αυτό το στυλ ντουλαπιού είναι μια φανταστική επιλογή για την ανανέωση του μπάνιου ή της κουζίνας σας. Η μπροστινή πλευρά του ερμαρίου – η όψη του ντουλαπιού – είναι πλαισιωμένη, όπως υποδηλώνει το όνομα.

Πλεονεκτήματα
• Τα ράφια είναι συνήθως κινητά, ωστόσο λόγω του πλαισίου της πρόσοψης, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τα μετακινήσετε μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση.
• Αυτά τα ντουλάπια έχουν μια υπέροχη κλασική εμφάνιση. Τα ντουλάπια με πλαίσιο μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο στυλ με το σωστό σχέδιο, χρώμα και τόνους, αλλά συνήθως ταιριάζουν καλύτερα σε χώρους με πιο κλασικό στυλ.

Μειονεκτήματα
• Τα ερμάρια με πλαίσιο μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για βγουν και είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν μετά την τοποθέτησή τους.

Και τα δύο στυλ ερμαρίων είναι παρόμοια, το να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για την κουζίνα σας θα εξαρτηθεί τελικά στο στυλ, τις ανάγκες σας και προτιμήσεις σας.
Οι επιφάνειες με πλαίσιο μπορεί να είναι μια καλύτερη εναλλακτική εάν θέλετε ένα πιο κλασικό στυλ.
Οι επιφάνειες χωρίς πλαίσιο μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή εάν θέλετε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και στις δύο λύσεις, ωστόσο, στο τέλος, τόσο οι επιφάνειες με πλαίσιο όσο και οι επιφάνειες χωρίς πλαίσιο θα παρέχουν μια ανθεκτική και ισχυρή δομή στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ποια επιλογή να επιλέξετε ή χρειάζεστε γενική βοήθεια με τον επανασχεδιασμό της κουζίνας σας, επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα CENTRO, όπου οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν!