Ενιαίος χώρος κουζίνας – σαλονιού! Δείτε πώς να τον αξιοποιήσετε!

Στα σύγχρονα σπίτια η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι, είναι συνήθως ένας ενιαίος χώρος, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα δωμάτια μεγαλύτερα και φωτεινότερα.
Άλλωστε οι κοινοί αυτοί χώροι εξυπηρετούν τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αφού δημιουργούν συνθήκες μεγαλύτερης κοινωνικής επαφής με τους φίλους και την οικογένειά μας!
Η ανοιχτή αυτή διαρρύθμιση δημιουργεί έναν ενιαίο και πιο “ζωντανό”, “ζεστό” χώρο που συχνά είναι το μέρος για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας μέσα στο σπίτι.
Αρχικά, ο συνδυασμός χρωμάτων σε τοίχους, δάπεδο και έπιπλα, είναι απαραίτητος για να προσφέρει ομοιομορφία. Βέβαια, εφόσον αναφερόμαστε σε ενιαίο χώρο, δεν θα μπορούσε κάθε δωμάτιο να έχει το δικό του χρώμα.
Για παράδειγμα στην κουζίνα Toffee ο σκελετός της τραπεζαρίας συνδυάζεται άψογα με τo προφίλ της λαβής GOLA στην κουζίνα σε σκούρα απόχρωση, τις ηλεκτρικές συσκευές, το φωτιστικό δαπέδου, την μεταλλική βιβλιοθήκη αλλά και τις ραφιέρες άνω πάγκου.
Αντίστοιχος συνδυασμός έχει γίνει στο πάτωμα που είναι σε ξύλινη απόχρωση όπως και η κουζίνα, αλλά και στα υπόλοιπα έπιπλα που παίζουν σε αποχρώσεις του γκρι.
Διαχωρίστε νοητά το χώρο. Ένας πάγκος εργασίας, μία τραπεζαρία, ή ένας καναπές αποτελούν έξυπνα διαχωριστικά, χωρίς να γίνει ο διαχωρισμός με ένα τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο κάθε περιοχή μπορεί να διατηρεί την λειτουργική αλλά και αισθητική της αυτονομία.
Δοκιμάστε στο χώρο τραπεζαρίας ή του καθιστικού να προσθέσετε ένα χαλί, καθώς αυτό θα οριοθετήσει το σημείο δίνοντας την αίσθηση της διαφοροποίησης!
Εξίσου σημαντική, είναι και η συγκέντρωση των ηλεκτρικών συσκευών στην κουζίνα σε ένα τοίχο. Επιλέγοντας ηλεκτρικές συσκευές πλήρως εντοιχισμένες σε υψηλά ερμάρια, θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται αλλά και να είναι πιο τακτοποιημένος.
Τέλος αν επιλέξετε να βάψετε κάποιους τοίχους σε σκούρες αποχρώσεις φροντίστε το χρώμα να βρίσκετε σε αντίθετα σημεία και όχι σε απέναντι, καθώς αυτό θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο.