Δώστε χρώμα και άρωμα στην κουζίνα σας με αρωματικά φυτά!

Δεν υπάρχει κάτι που να προσθέτει περισσότερο χρώμα και άρωμα σε μια κουζίνα από τα αρωματικά φυτά τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στα φαγητά σας!
Στην περίπτωση που έχετε παράθυρο στην κουζίνα σας, για παράδειγμα πάνω από τον νεροχύτη, τότε δεν σας περιορίζει τίποτα καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά φυτά όπως δυόσμος, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι κτλ και ειδικά σε γλάστρα χωρίς να δεσμεύσετε πολύ χώρο.
Έχοντας πολλά αρωματικά φυτά, μπορείτε ακόμα και να τα αποξηράνετε για να τα διατηρήσετε περισσότερο καιρό και να τα χρησιμοποιείτε στην κουζίνα όλο τον χρόνο, διατηρώντας τα σε σκιερό χώρο, χωρίς υγρασία, με πολύ καλό αερισμό.
Αν θέλετε μία διαφορετική επιλογή, χωρίς χώμα και γλάστρες, μπορείτε να βάλετε τα αρωματικά φυτά σε βάζο με νερό και να τα τοποθετήσετε σε φωτεινό σημείο στην κουζίνα. Κόψτε απλά τους βλαστούς 20-25 εκατοστών από τα αρωματικά φυτά που θέλετε και να τα τοποθετήσουμε σε δοχείο με νερό! Το νερό στο βάζο θα πρέπει να έχει ύψος 10 εκατοστά. Απομακρύνετε μόνο τα φύλλα από τη βάση του βλαστού, ενώ η αλλαγή του νερού μέσα στο βάζο καλό είναι να γίνεται κάθε 2-3 μέρες για να έχουμε καλύτερη απορρόφηση και να αποφύγουμε σαπίσματα στις ρίζες.
Φυσικά υπάρχουν πολλά αξεσουάρ άνω πάγκου κουζίνας, όπως ραφακια που μπορείτε να βάλετε τα φυτά εκεί σε ειδικά δοχεία, δημιουργώντας μία όμορφη σύνθεση!