Ενιαίος χώρος: Δείτε πώς να αξιοποιήσετε την ντουλάπα!

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες και προτάσεις για να διαμορφώσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο ώστε να αναδειχτεί καλύτερα! Τι γίνεται όμως όταν το υπνοδωμάτιο είναι μεγάλο και ενιαίο;
Ένας τέτοιος χώρος δίνει πάρα πολλές επιλογές διακόσμησης και διαμόρφωσης των επίπλων. Μπορεί όμως να γίνει χαοτικός, αφιλόξενος και να μην έχει τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που αναζητούμε.
Το ξύλο σαν κύριο υλικό, τα ζεστά χρώματα σε τοίχους, έπιπλα και υφάσματα, τα χαλιά, ή ακόμα και ένα ενεργειακό τζάκι, σίγουρα θα βοηθήσουν στο να γίνει πιο cozy ο χώρος. Πολλές φορές όμως, αυτό που χρειάζεται είναι να διαχωρίσουμε το κομμάτι της κρεβατοκάμαρας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε την ιδιωτικότητα που θέλουμε αλλά και να είναι πιο οριοθετημένος ο χώρος.
Η ντουλάπα λοιπόν, μπορεί να παίξει το ρόλο του διαχωριστικού! Μπορεί να είναι το κομμάτι εκείνο, στη μέση του δωματίου, που από την μία μεριά θα έχει την κρεβατοκάμαρα και πίσω του θα έχει οτιδήποτε θα θέλαμε να εντάξουμε στο χώρο, όπως για παράδειγμα ένα σαλονάκι- καθιστικό!
Η ντουλάπα μπορεί να μπει μόνη της χωρίς να ακουμπάει σε τοίχο, αλλά για ένα αισθητικά αναβαθμισμένο αποτέλεσμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα ένα τοίχο από γυψοσανίδα ώστε από την πίσω μεριά της ντουλάπας, να διαμορφώσουμε ένα όμορφο σημείο με διακοσμητικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ντουλάπα Mondrian που αποτελεί ένα έξυπνο διαχωριστικό, ενώ με το απαλό της χρώμα δρα συνεκτικά στην παλέτα του δωματίου προσφέροντας αρμονία.