5 +1 τρόποι για να καθαρίσεις την κουζίνα σου φυσικά!

Τα τελευταία χρόνια στρεφόμαστε όλο και περισσότερο σε πιο φυσικές μεθόδους καθαρισμού, είτε για οικονομικούς είτε για οικολογικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, τα ισχυρά απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορεί να είναι δραστικά και άκρως αποτελεσματικά, αλλά δεν εγγυώνται απαραίτητα ότι δεν θα φθείρουν τα έπιπλα κουζίνας σας σε βάθος χρόνου.
Εκτός από ποιοτικά έπιπλα κουζίνας λοιπόν, είναι σημαντικό να ξέρετε και πώς να τα καθαρίσετε!

Γι αυτό σας συγκεντρώσαμε 6 ήπιες μεθόδους καθαρισμού που θα κάνουν την κουζίνα σας να αντέξει στο χρόνο!

Σόδα (το αναψυκτικό): είναι ιδανική για να κάνει τον ανοξείδωτο χάλυβα να λάμπει.
Καθαρίστε το νεροχύτη σας με ένα πανί με σόδα και στη συνέχεια σκουπίστε τον με ένα άλλο στεγνό πανί.

Μαγειρική σόδα: Για πάγκους από γρανίτη, τοποθετήστε μία μικρή ποσότητα πάνω στον επίμονο λεκέ και σκεπάστε στη συνέχεια με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το μείγμα να δράσει όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα αφαιρέστε το με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Λεμόνι: Ο χυμός του είναι κατάλληλος για να γυαλίσετε αντικείμενα από χαλκό, ενώ διαλύει και τα άλατα στις βρύσες του νεροχύτη. Αν αναμείξετε τον χυμό του με σόδα θα δημιουργήσετε ένα φυσικό απορρυπαντικό για τα πιάτα και για τους λεκέδες από λάδι. Πριν την εφαρμογή, δοκιμάστε το πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια για να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σαπούνι Μασσαλίας: Για πάγκους από μάρμαρο, βουτήξτε ένα πανί σε ελάχιστο νερό με σαπουνάδα από το σαπούνι Μασσαλίας και περάστε μ’ αυτό την επιφάνειά του πάγκου. Στο τέλος, σκουπίστε τον πάγκο με ένα στεγνό πανί. Το σαπούνι όχι μόνο θα καθαρίσει την μαρμάρινη επιφάνεια, αλλά θα τη γυαλίσει και θα την απολυμάνει.

Οινόπνευμα: Είναι το ισχυρότερο καθαριστικό για λεκέδες από μαρκαδόρους επάνω στις επιφάνειες της κουζίνας σας.

Μία κατηγορία μόνη της, είναι ο καθαρισμός των ομοιογενών πάγκων. Ο ομοιογενής πάγκος είναι ένα συμπαγές μη πορώδες υλικό με ομογενή σύσταση. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά και ανθεκτικότητα. Παρόλαυτά χρειάζεται προσοχή στην χρήση του, καθώς πολλά από τα κοινά καθαριστικά δεν μπορούν να τον καθαρίσουν αποτελεσματικά. Εμείς σας έχουμε τη λύση! Τα σφουγγαράκια γόμα (θα τα βρείτε σε όλα τα super market) είναι κατάλληλα για να καθαρίσουν άψογα και με προσοχή τον πάγκο σας!