Υγρασία στην ντουλάπα; Δείτε πώς να την καταπολεμήσετε!

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υγρασία στο σπίτι και ειδικά στις ντουλάπες, που δημιουργεί μία έντονη οσμή στα ρούχα!
Εμείς σας έχουμε δύο πολύ απλά και οικονομικά tips που θα σας δώσουν τη λύση που ψάχνετε για να εξαφανίσετε και την μυρωδιά αλλά και την υγρασία!
Πάρτε μερικές λευκές κιμωλίες, δέστε τες μαζί και τοποθετήστε τες σε ένα σημείο μέσα στην ντουλάπα. Θα παρατηρήσετε ότι η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία απ΄όλο το εσωτερικό αλλά και από τα ρούχα σας!
Στην περίπτωση που η υγρασία είναι πολύ πιο έντονη και εμφανής στο κάσωμα, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη. Τρίψτε ελαφρά με ένα σφουγγάρι τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα περάστε τις με ένα καθαρό πανί.
Καλό είναι να αφήσετε ανοιχτές τις ντουλάπες σας να αεριστούν, ανοίγοντας παράλληλα και τα παράθυρα ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
Κάθε φορά που αερίζετε το δωμάτιό σας, αφήστε και τις ντουλάπες σας ανοιχτές για αποφυγή εμφάνισης υγρασίας στο μέλλον.

Extra tip!
Το σιδέρωμα των ρούχων μπορεί να φαίνεται πιο λογικό να γίνεται μέσα στο δωμάτιο, αλλά είναι και αυτό που συμβάλλει στη δημιουργία υγρασίας λόγω απελευθέρωσης υδρατμών κατά τη διαδικασία σιδερώματος.
Γι’ αυτό προτιμήστε να σιδερώνετε σε έναν ουδέτερο χώρο που δεν έχει ντουλάπες, όπως στο καθιστικό σας και μετά το σιδέρωμα καλό είναι να μην αποθηκεύετε απευθείας τα ρούχα στις ντουλάπες.