Βασικά tips για τη διακόσμηση του καθιστικού σας!

Εάν το καθιστικό σας δεν σας εμπνέει, μοιάζει βαρετό και αδιάφορο, σας έχουμε τα βασικά tips που χρειάζεστε για να ζωντανέψετε το χώρο και να απολαμβάνετε κάθε σας στιγμή.
Οι προσωπικές πινελιές όμως είναι αυτό που δίνει χαρακτήρα στον χώρο, αρκεί να έχετε στο μυαλό σας τις λέξεις κομψότητα και άνεση!
Αρχικά επιλέξτε τι χρώμα θέλετε να έχει ο χώρο σας. Βρείτε το χρώμα που σας ταιριάζει και σας εμπνέει και συνδυάστε το με διαφορετικούς τόνους και αποχρώσεις από την ίδια χρωματική παλέτα. Τα δευτερεύοντα χρώματα προτιμήστε τα για τα υφάσματα, τα έπιπλα και τα αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο θα ζεστάνετε το χώρο!
Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια, ριχτάρια, φωτιστικά, πίνακες, ταπετσαρίες και υφάσματα. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να τα αλλάζετε και να τα ανανεώνετε, όποτε το επιθυμείτε. Ο χώρος θα φαίνεται διαφορετικός χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μεγάλες αλλαγές! Καλό είναι να μην έχετε πολλά χρώματα, maximum 4, εκ των οποίων το ένα να είναι ουδέτερο.
Τα μοτίβα επίσης δίνουν μία άλλη διάσταση, αλλά αν είναι σε υπερβολικό βαθμό, θα προκαλέσουν σύγχυση. Γι’ αυτό επιλέξτε ένα, σε ένα στοιχείο του χώρου. Για παράδειγμα μία ταπετσαρία στον τοίχο.
Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να διακοσμήσετε τους τοίχους. Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και καθρέπτες, θα κάνουν το χώρο να αποκτήσει ενδιαφέρον, στιλ και προσωπικότητα.
Επίσης, επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου ως στοιχείο διακόσμησης! Φέρνουν αέρα φρεσκάδας, σας επιτρέπουν να συνδεθείτε με τη φύση και θα δώσουν χρώμα αλλά και γοητεία στο χώρο. Τοποθετώντας τα σε δικά σας κασπό και καλάθια ή σε όμορφα δοχεία, θα τα ενσωματώσετε στο χώρο και θα φαίνονται κομμάτι της διακόσμησης. Επιλέξτε φυτά συνδυάζοντας διαφορετικά φυλλώματα, μεγέθη και ύψη, με τα ψηλότερα πάντα πίσω. Αν θέλετε κάτι πολύ μοντέρνο τότε τοποθετήστε τρία ίδια φυτά, ίδιου μεγέθους, μαζί.
Μην ξεχνάτε ότι οτιδήποτε και αν επιλέξετε να βάλετε στο χώρο, διαλέξτε το με αγάπη και βάσει του γούστου σας. Άλλωστε το καθιστικό μας είναι ο προσωπικός μας χώρος, όπου χαλαρώνουμε και ηρεμούμε μετά από μία έντονη μέρα!